Vrouw met rugzak staat op rots en kijkt uit over landschap en zee

Haal buiten naar binnen met deze Nederlandse outdoorblogs

Met Pasen zouden we de oma van mijn vriend opzoeken in Duitsland, maar de huurauto hebben we een paar dagen geleden geannuleerd. En ook onze vakantie in Estland eind mei lijkt in het water te gaan vallen. Balen, maar het is even niet anders. Ik vind het vooral lastig dat we niet weten wanneer we weer op pad kunnen. Toch vind ik het heerlijk om juist nu weg te dromen bij een mooie blogpost van een Nederlandse outdoorblogger, een Instagrambericht of een aflevering van 3 op reis. Tussen alle nare berichten door is het een fijne manier om wat afleiding te zoeken. Kun jij ook wel wat afleiding en inspiratie gebruiken? Gelukkig zijn er heel wat Nederlandse outdoorblogs, waar ook steeds meer (jonge) vrouwen hun avonturen delen. In deze post deel ik mijn favoriete Nederlandse outdoorblogs, geschreven door inspirerende vrouwen. Zo kan ook jij de komende tijd buiten naar binnen halen!

We12travel

Antonette deelt haar avonturen al sinds 2013 op de outdoorblog we12travel. Ze is fervent wandelaar en schrijft over korte en langere tochten in binnen- en buitenland. Van de Veluwe tot de Himalaya, Antonette heeft al op allerlei plekken haar wandelschoenen aangetrokken. De ervaring die ze daardoor heeft opgedaan deelt ze graag met haar lezers. Zo schreef ze onlangs een leerzame post over het trainen voor een meerdaagse trektocht. Naast haar blog heeft Antonette ook een podcast voor avontuurlijke vrouwen. In de podcast interviewt ze vrouwen die voor een avontuurlijk leven hebben gekozen, waaronder Miriam Lancewood.

Vrouw wandelt over weg door veld tussen bergen

Expeditie Kram

Liv ontdekt samen met haar vriend en hond Pizza de wereld. Het liefst trekken ze eropuit met caravan Karel Karavaan. Op Expeditie Kram deelt Liv de leukste plekjes om te kamperen. Ze laat zien dat je ook in Nederland op bijzondere plekken kunt slapen. Heb je bijvoorbeeld wel eens overnacht in een trekkershut? Naast haar blog verstuurt Liv maandelijks een Natuurbriefje, een nieuwsbrief waarin ze haar leukste tips bundelt met fijne muziek.

Outdoor Inspiratie

Paulien is een echt buitenmens. Ze is met name gek op microavonturen: korte avonturen dichtbij huis. Daarnaast is Paulien verliefd op Schotland. Ze liep er onder andere de 154 km lange West Highland Way. Naast blogger is Paulien ook fotograaf. Dat zie je terug in de prachtige foto’s bij haar verhalen, waardoor je het liefst meteen op pad gaat. Onlangs publiceerde Paulien een e-book vol tips voor jouw eerste trektocht.

Spinnenweb met dauw tussen bloeiende heide

Op reis met Co

In 2019 liep blogger Jacoba van Op reis met Co in haar eentje meer dan 700 kilometer van de Pacific Crest Trail (PCT) in Amerika. De PCT is met recht een langeafstandswandeling te noemen: in totaal is de trail ruim 4000 kilometer lang! Co deelt op haar blog niet alleen reisverslagen van haar tocht over de PCT, maar ook handige tips en tricks voor wie zelf (een deel van) de trail wil lopen. Wie weet een mooie toekomstdroom?

Janna Kamphof

Janna werkt als stadsambassadeur voor Haarlem in het Duitse Osnabrück. Net als Paulien gaat Janna graag op microavontuur. Ze deelt op haar blog regelmatig verhalen over microavonturen in Duitsland. Zo wandelde ze in een winters weekend door het Osnabrücker Land, inclusief overnachting in een knusse stacaravan. Ik krijg gelijk zin om zodra we weer naar buiten mogen op microavontuur te gaan!

Hoe haal jij buiten naar binnen? Ken je nog meer inspirerende Nederlandse outdoorblogs? Deel ze in de comments!

Haal buiten naar binnen met deze Nederlandse outdoorblogs www.outdoormeisjes.nl
Bewaar deze blogpost op Pinterest!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via een van deze links iets besteld ontvang ik een commissie. Voor jou kost het niks extra!

6 reacties op “Haal buiten naar binnen met deze Nederlandse outdoorblogs”

  1. Hi Loes, wat een tof artikel en wat een eer dat ik erbij sta! Ik heb gelijk ook al je andere artikelen gelezen, krijg er meteen zin van om naar IJsland te gaan 😀 Voorlopig eerst nog even dromen…

    1. Wat leuk om te horen! IJsland is echt geweldig, dus je moet er zeker een keer heen als het straks weer kan!

  2. Een leuk overzicht! Sommige blogs kende ik al, maar anderen nog niet. Zo was ik al onder de indruk van het avontuur van Jacoba in Amerika. Het is altijd leuk om zo weer nieuwe inspiratie op te doen en om alle verhalen te lezen. Bedankt voor het delen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt cookies voor een optimale gebruikservaring.